Saturday, November 8, 2014

Novembarski favoriti



Prvo,želim da objasnim zašto me nije bilo dva meseca skoro pa tri.
Krajem avgusta sam imala težak i iznenadni gubitak jednog člana porodice, i to me je poljuljao na više osnova. Pored toga imala sam zadnji rok da diplomiram, a kao što znate imala sam poteškoće sa ispitima u zadnje vreme...sve se to skupilo i uticalo je na mene do tih mera, da nisam ni imala snage ni volje da pišem po blogu, pogotovu jer nisam imala šta da pišem. Depresija, loša volja, nervoza su učinile svoje da nisam imala apsolutno ništa da vam ponudim. Dobre vesti su da se sav trud isplatio i da sam diplomirala :) odma posle toga (bukvalno 3-4 dana) sam otišla u Kinu da posetim tatu na mesec dana i vratila se pre dve nedelje. I odlučila da se posvetim blogu :) mogu vam reći u zadnje dve nedelje mi je malo bolje i dobila sam neverovatnu želju da podelim sv
e novitete sa vama.
Ako mi poprave novi telefon, moćiću sa vama da delim slike i sa instagrama i još mnoge stvari. Komplikovano je svuda nositi profesionalni fotoaparat koji ja imam, pa zato i nemam puno slika da podelim, nego samo ono što uslikam u mojoj sobi, pa sam izuzetno uzbuđena jer ću od sada, ako Bog da moći mnogo toga da podelim sa vama :)

E sada dosta mog ispovedanja i da se bacimo na konkretne i zanimljive stvari :D
Ja sam izabrala da osmog novembra pišem o novembarskim favoritima, iako je praksa da se to na blogu piše krajem meseca. Zašto? Jer smatram da želim sa vama već na početku da podelim svoje favorite za ovaj mesec i da tako možda ako se odlučite neke proizvode da kupite, možemo zajedno da uživamo :)
Elem, morala sam da smislim neku kul i brzu ideju za temu sa kojom bih mogla da se vratim :)
Odma da opomenem, da sam jako umorna zadnjih dana i imam neke zdravstvene probleme (koji se resavaju) pa koliko god se trudila da napisem ovaj post kako treba, imam osecaj da sam napravila nekoliko gresaka pa unapred se izvinjavam :)

1. Knjiga "Mračna mesta" od Džilijen Flin- ovo je neka vrsta horor trilera i po meni savršena tema za oktobar i novembar :) dole će biti slika knjiga sličnih tema, koje sam pokupila na ovogodišnjem sajmu knjiga....za decembar će biti već malo više ljubavnih tema. Ali o tome u decembru. Elem u ovoj knjizi se radi o devojci koja je kao beba bila jedina preživela u masakru koji joj je odneo celu familiju, a što je najgore masakr je izvršio njen rođeni brat...ali posle 20 godina dolazi do preokreta i ona nailazi na grupu ljudi koja veruje da je on nevin i tu dolazi do zapleta. Jedva čekam da je završim i da nastavim druge da čitam :)
Topla preporuka :)

2.Glade sveća sa mirisom bobičastog voća-bila je na akciji u Lily prodavnicama 300 din i iskoristila sam i uzela dve. Druga je sa mirisom jabuke i cimeta, ali će doći na red kada padne sneg. Predivno miriše, mada opet, ruku na srce  količina i cena, nikada nisu bili jaca strana  Glade....želim da se dočepam Yankee Candles koje te uslove ispunjavaju, pa ću za sada da se zadovoljim sa precenjenim svećama Glade(samo kada su na akciji!) jer ne mogu da zamislim veče bez dobre šolje čaja, knjige, sveće i lepe ambijentalne muzike...


3.Glade Blackberry frost Room spary- iako nisu iz iste kolekcije predhodno pomenuta sveća i ovaj sprej mi skoro pa isto mirišu pa ih sada koristim u paru. Kada izluftiram sobu, obavezno je našpricam ovim, pa posle upalim sveću i uživam u mirisima.

4. Čajevi:

Aromatizovani crni čaj "Hram ljubavi"
Kejlonski čaj,aroma jagode i krema, komadi jagode,cvet kamilice i bela čokolada. Pošto ne pijem puno kofeina jer sam dosta netolerantna na njega, ako poželim da ga konzumiram uglavnom izaberem crni čaj ili od Grand kafe jabuka-cimet nes kafu (ili pak napravim neku svoju sa ukusima koje sam kupila). Ovaj čaj ima predivan ukus i ja mu se uvek vraćam. Za ovakve čajeve sam na poklon dobila porcelansku šolju koja ima unutra sebe cediljku pa je tokom dana koristim iznova i iznova.

Aromatizovani zeleni čaj "Stranac u noći"
 Mešavina više vrsta zelenih čajeva, ribizla, malina, pupoljci ruže, suvo grožđe,kupina,cvet jasmina, komadići jagode i borovnice. Ja mislim da sam opis ovog rajskog čaja vam govori koliko je ovo jedan vid savršenstva...ja njega iznova i iznova kupujem, ali nije najeftiniji čaj i ne pijem ga zato svako jutro, ali volim sebe vikendom da počastim....ništa lepše od njega, to je sve što ću reći :)

Roibus amore
 Roibus je moja omiljena vrsta čaja, koja je neverovatno zdrava i jako ukusna i nije jaka, a kombinacije ukusa su velika. Ovaj je moj omiljeni, pa ja i dečko obožavamo da uživamo u njemu  više nego od kafe na primer :) ako biste birali da kupite sebi neki skuplji ali kvalitetan čaj na merenje, idite i uzmite ovo, nećete sažaliti.
Svi ovi čajevi su čajevi "Small tree" i nisu mi nikakav sponzor, samo ih mnogo volim i od srca vam ih preporučujem. Ovi svi čajevi koje sam pomenula koštaju slično, ali ne znam tacnu cenu...odprilike 50gr je 300 din a 100 600 din.....i dosta dugo će vam i trajati .Imaju isto novi cajnicu na Slaviji, koja je predivna i o njoj cu pisati cim budem imala priliku a to ce verovatno biti krajem meseca

http://www.smalltree.rs/

5. Loccitane krema za telo od organske Lavande-o njihovim proizvodima ću poseban post da pišem jer sam njihov NAJVEĆI ljubitelj i kupila sam neke proizvode već.....ali za ovaj ću samo reći da je kao što se može očekivati, predivan! Nega je savršena, a miris opuštajući i ne dominira. Pošto se još nalazim u stresnom periodu i dosta sam živčano osetljiva, mirisi lavande su sada i te kao prisutni u mojoj svakodnevnici. Čak tokom dana palim vosak sa mirisom lavande umesto ovih Glade preparata koje koristim uvece. Mnogo mi pomaže taj miris trenutno i verna sam mu u stresnom periodu zajedno sa kapima valerijane i dobrim toplim čajem :)cena je 2800din. I moram reći vredna je tih para :)

6. Yves Rocher gel za tuširanje sa mirisom Lavande- 300 din, mala bočica ali trenutno meni zlatna vredna jer me miris opušta. Nega je sasvim solidna, ali pošto posle tuširanja odma se dohvatim kreme za telo, sama nega mi i nije važna koliko sam efekat čistog, što ovaj gel i te kako ispunjava. Zadovoljna sam,a  pošto gel za tuširanje iz predhodne marke košta 2400din, logično je što sam se odlučila za ovaj :)

7 DM Lavandino ulje- 500 din. 
Stavljam ga u kupku za ruke, noge....volim čak da napunim činijicu vrelom vodom i stavim pola čepa ovog ulja i pustim da se soba napuni mirisom.....ne znam ali prija mi u ovom periodu i sa lavandom nikada ne možete da pogrešite

8. Etarsko ulje od lavande- e njega stavljam u vosak koji posle stavljam u topionik i tako ceo dan uživam u mirisu.....i stavljam ga ispod nozdrva i kao parfem u zadnje vreme samo malo da se dodatno opustim

9. Balea krema za ruke sa miriom maline
ovo je bilo nešto na akciji tipa oko 250 din ako se sećam kako treba.....ali sam izabrala zbog mirisa koji me je oborio sa nogu. Nega je prosečna i stoji mi pored sapuna za pranje ruke, jer jedino tako sam stekla naviku da redovno hidriram ruke. Tako da je dosta praktično pakovanje, prelepog mirisa koji traje i nega je sasvim ok.

10.Avene Hydrance Optimal Light krema za lice
Uf ne mogu nikako da se setim cene ali jeste bila do 2000din. U ovo se kunem. Ja sam ovo uzela pred put za Kinu i toliko je dobra bila da je i moja sestra pohvalila. Međutim pred sam kraj puta sam je izgubila i čim sam došla, odma sam je opet kupila i nisam kukala za pare. Ja sam prezadovoljna sa ovom kremom i ne znam kako je nisam ranije otkrila. Lagana a hidrira...ne iritira kožu, savrsena!

11. LabelloLip Butter
Iiih naravno da sma ih uzela odma i naravno da sam oduševljena. Mislim, oni iz Maybeline su mi u poređenju sa ovima, nula....i odma sam znala da me oni nisu oduševili iako su svi pričali da je WOW...ali ovo je vredno hajke. Savršena nega i hidratacija, nije lepljivo, ne nestane brzo sa usana...plavi je baš neutralan dok ovaj od maline je njaaaam :) pojela bih sebe! Najtoplija preporuka!

Eto to je to za sada, nadam se da vam se sviđa i nadam se da ćemo se još više od sada družiti :) Pisaću vam i o putovanju u Kinu tako da ne brinite :)

I da knjige za ovaj mesec po mojoj nekoj preporuci su:

13 comments:

  1. Volela bih da probam Roibus caj :D ovih dana sam bas luda za cajevima ali sve koje sam probala do sad me nisu oborili sa nogu :/ lip butter sam probala ovaj od maline, prvo nisam bila odusevljena, a onda sam primetila da je nega dobra, samo sto se meni nesto ne svidja miris :/ prvih par dana sam bila odusevljena, sad mi je skoro pa muka kad ga pomirisem :D mora da sam se zasitila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E moguce :) i mnei nekada ovi mirisljava labela ne prijaju, tako da te razumem...ja najvise koristim taj plavi jer je neutralan a ovaj malo nekada kada sam sa deckom...
      Za roibus, najbolji su ovi na merenje i veruj mi ovaj Roibus amore je fantastican...svima se svidja kada ga probaju :) evo stavicu i njihov sajt, mada cak mozes da odes imaju i cajnicu na slaviji da probas caj :)))) stavljam link :)

      Delete
    2. Ja nazalost nisam u Bg nego u Ns ali cu proveriti gde ima da se kupi i probacu ga :))

      Delete
    3. aaaa :)) ako nema,voljna sam da ga posaljem :) <3

      Delete
  2. Put u Kinu? Jesi razmisljala da pises mozda i o putovanjima a ne samo o kozmetici?:)
    Drago m ije da si se vratila sa dobri preporukama i jedva cekam d acitam o Loccitanu:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hocu, hocu, ali to ce biti veci post pa moram lepo da ga isplaniram o cemu da pisem, sta i kako :))))) a i slike da odvojim jer se razmisljam da li da stavljam slike sebe javno i tako to... :))) mozda napravim blog iz nekoliko delova o putu u Kini :)

      Delete
  3. Ja ovde vidim samo knjige :D Kako je moguce da nisam znala za novu knjgu Dzilijen Flin O.o
    Odlican post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :))) pa nista bez knjiga, za svakoga po malo :) hvala na pohvali ^_^
      Ja sam otisla na sajam bez ikakvog spiska ali sa ustedjevinom koju sam od proslogodisnjeg sajma pocela da skupljam....samo znam da sam bila zainteresovana za beletristiku tipa ljubavne price a i horor triler takodje.....uglavnom sam kupovala ozbiljniju literaturu ali od diplomiranaj mozak hoce odmor i zabavu :)
      za sada je knjiga cool, videcemo do kraja ostale i napisacu misljenje o svakoj :)

      Delete
    2. Joooj kako mi iznova staju na zulj sa tim sajmom :DD ja sam jako daleko pa ne bi imalo smisla otici zbog sajma, mada mozda je to donekle i dobro jer bih bankrotirala samim ulaskom na sajam. Ali utesno je videti utiske i ulove drugih :)

      Delete
    3. Ahh znas kako, da su jeftinije knjige bile ove godine to da, ali da je nesto specijalno i nevidjeno nije, pa i nisi previse propustila.Meni je blizu jer zivim maltene tu pored njega, pa mi je nekako glupo da ne odem...plus iskoristim priliku da vidim prijatelje verovala ili ne hahaha...
      i to sto kazes, otisla mi je sva ustedjevina :( opet to su knjige nema tu nista lose,ali ipak .... :)

      Delete
  4. Super su cajevi, pogotovo Roibus, narucivala sam ih preko njihovog online shopa, i sad takodje imam nameru da dopunim asortiman nekim Mate cajevima, eventualno nekim zanimljivim kombinacijama. Cajevi i nisu preterano skupi u odnosu na kvalitet koji se dobije, pogotovo ako se kupi oolong ili neki slican koji se moze prelivati i do pet puta. Samo mi reci da li si ove simpaticne kutijice dobijala na poklon uz odredjenu kolicinu caja, ili si ih kupovala kod njih? Koja im je cena uopste? Puno mi je lepse da cajeve skladistim tako nego u onim kesicama. Od kozmetike, Avene je valjda u mom slucaju standardni favorit, pogotovo ova krema ili cleanace emulzija, sa njima nema greske. :)
    Iva

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam sve to morala da kupim :(((( kostaju ako se ne varam 250 din za 50 gr caja a za 500 kostaju 600 din :) ili 500....ali to je to uglavnom :)
      ja sam isto bila odlucila da ulozim u nove kutije koje su namenjene za ocuvanje ovih cajeva jer sam ih imala bas dosta i preko leta su mi ih napali moljci i sve unistili, i od tada sam odlucila da cu za svaki kupljeni caj uzeti i kutijicu tj da preciziram: imam nekoliko omiljenih i za njih cu kupiti kuptiju od 100gr a za ove sto kupim po 50 gr da degustiram necu pa ako mi udje u favorit onda cu tada :)
      Avene su stvarno odlicni :))))))

      Delete
  5. How to bet on sports toto - Sporting100
    When you're betting on sports online, it's important to understand the 울산광역 출장마사지 terminology and terminology in which it 토토 사이트 홍보 is 안동 출장마사지 used to describe 김제 출장마사지 betting on sports 포천 출장마사지 online.

    ReplyDelete